vrijdag 31 januari 2014

DIY vlaggenlijn voor op een taart




Met leuk touw, gekleurd tape & papieren rietjes kan je al heel snel een leuke versiering maken voor op je taart.



Cakestand: H&M
Rietjes: Xenos
Tape: Wibra & Hema
Bakkerstouw: Sweet Table Shop



Een dino taart



Afgelopen week weer een keertje een verjaardagstaart gemaakt voor een kleine jarige, met cupcakes.
Dat was weer een tijdje geleden. Ik ben niet zo in gespecialiseerd in het maken van fondant taarten & er zijn mensen die echt vele bijzondere creaties maken.
Maar ik vind het wel heel leuk om te doen.
En deze jarige vond zijn taart in ieder geval erg stoer & lekker.



woensdag 8 januari 2014

Hartige taart met Tonijn


Met de Verleidelijke Tafel ben ik mijn inmiddels mijn horizon aan het verbreden met lunches en high tea. Ik ben hiervoor nieuwe recepten aan het uitproberen. En deze deel ik graag met jullie.

Ik ben dol op hartige taarten & quiches. Heerlijk met een lekkere salade erbij... Daar kan ik van blijven eten.
Regelmatig maak ik ze thuis, maar ik blijven altijd een beetje hangen bij dezelfde smaken.
Deze hartige taart met tonijn maakte ik een paar dagen geleden en volgens mijn vriend was deze qua smaak de lekkerste die hij tot nu toe had gegeten.

Ik moet wel toegeven dat ik nog nooit de bodem zelf heb gemaakt, maar eigenlijk altijd gewoon de diepvries versie gebruik en dat bevalt tot nu toe prima.




Hartige taart met tonijn

5 à 6 plakjes hartige taartdeeg van Koopmans
2 blikjes tonijn
1 grote rode ui in fijne snippers
Italiaanse kruiden (naar smaakt)
zout en peper
Créme Fraîche
3 eieren
100 g geraspte kaas

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden.  Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg. Laat de tonijn even uitlekken. Vet een springvorm van 26 cm goed in. Ik bekleed de bodem meestal nog met bakpapier.

2. Bekleed de springvorm met de hartige taartdeeg. 
Meng in een kom tonijn met de ui en breng op smaak met de italiaanse kruiden en zout & peper. Schep het tonijnmengsel op de bodem.
Meng in de kom de crème fraîche, de eieren en de kaas en verdeel dit over de tonijn.

3. Zet de taart in de oven voor ongeveer 40 tot 45 minuten.
Serveer met Rucola.


Smakelijk eten!


maandag 6 januari 2014

Geroosterde tomatensoep

Dit keer geen zoete verleiding, maar een hartige.
Ik ben al heel lang op zoek naar hét recept voor verse tomatensoep. Ik heb er al vele uitgeprobeerd, maar meestal vind ik de smaak te zuur.
Totdat ik op het blog van The Candid Appetite terecht kwam. Hier kan je niet alleen lekkere recepten vinden, maar er zijn ook nog eens prachtige foto's van gemaakt.

Hier vond ik ook een recept voor tomatensoep. De soep ziet er op de foto's echt geweldig uit en erg uitnodigend om uit te proberen.


Het is zeker geen moeilijke soep om te maken en de smaak is voor mij perfect. Een beetje zoetig, met een heel klein zuurtje. Dit is de verse tomatensoep waar ik al heel lang naar op zoek was en zeker nog vaker ga maken. 


Geroosterde Tomatensoep
6-8 porties

Voor de tomaten in de oven
1,5 kilo rijpe roma tomaten, in de lengte gehalveerd
3 el olijfolie
1 tl zout
1 tl zwarte peper

Voor het bereiden van de soep
1 grote ui, fijngesneden
6 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el olijolie
2 el boter
1 tl zout
1 tl peper
1/2 tl chilivlokken
1 tl paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik (400 g) tomaten in eigen sap
4 takjes verse tijm
1 l kippenbouillon (je kan ook groentebouillon gebruiken voor een geheel vegetarische versie)

Extra virgin Olijfolie voor op de soep
Zwarte peper voor op de soep

Bereiding

1. Verwarm de oven op 250 graden.  Leg de tomaten op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie overheen. Plaats ze in de oven en rooster ze ongeveer 25 - 30 minuten of tot ze een zwart velletje beginnen te krijgen. Je kan de oven op het laatst ook nog even op de grill stand zetten.
Haal ze daarna uit de oven en laat ze iets afkoelen.

2. Verwarm een grote pan op medium vuur. Smelt de boter en een eetlepel olijfolie, voeg de uien an de fijngehakte knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en de chilipoeder. Bak en roer de uien voor ongeveer 10 minuten. Voeg daarna de tijm toe en roer nog voor een paar minuten de uien door. Voeg de tomatenpuree, de tomaten uit blik en de geroosterde tomaten toe. En tot slot doe je nog de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, zet een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes door pruttelen.

3. Pureer of blender de soep nu tot een egale soep. Zet hem nog even terug op het vuur en laat de soep nog even zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten.
Serveer de soep met een scheutje olijfolie en versgemalen peper.



Smakelijk eten!